November 24, 2024

Horia Sulea, primar Floresti, condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu. Si fostul primar a primit aceeasi pedeapsa. Decizia nu este definitiva!

Primarul comunei Floresti, Horia Șulea (foto dreapta), a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare intr-un dosar in care este acuzat de abuz in serviciu, pentru efectuarea unor plati nelegale a serviciilor de curatenie stradala si deszapezire din comuna.

Potrivit clujust.ro, Judecătoria Cluj-Napoca a pronunțat sentința în dosarul în care alături de Horia Șulea sunt inculpați și fostul primar, Ioachim Vancea, dar și directorul tehnic din Primăria Florești, Florin Zanc. Primarul și fostul primar sunt acuzați de abuz în serviciu, iar funcționarul public din Primăria Florești, de complicitate la abuz.

Sentința pentru cei trei inculpați este de 3 ani de închisoare cu suspendare, dar decizia nu este definitivă. De asemenea, instanța a dispus ridicarea sechestrului asigurator de pe bunurile primarului și ale fostului primar.

Horia Șulea a declarat că este ”siderat de sentință” și că așteaptă motivarea pentru a o ataca.

În acest dosar cei doi primari sunt acuzați de abuz în serviciu pentru că au efectuat plăți pentru servicii de curățenie stradală și deszăpezire către anumite firme ( SC Vaserv G SRL, SC VSG Construcţii SRL şi Lukacom Invest SRL), fără ca să existe contracte de achiziție pentru aceste servicii, în anii 2010, 2012 și 2013.

Prejudiciul este estimat la 270.000 de lei.

In concluzie, Horia Sulea este acuzat de trei infracţiuni de abuz in serviciu dupa ce ar fi prejudiciat bugetul local cu 270 de mii de lei, Ioachim Vancea de cinci infractiuni de abuz in serviciu (salubrizarea stradala din 2010- 2012, cat si pentru deszapezirea din 2011 şi 2012), iar Florin Zanc de complicitate la abuz in serviciu in ce priveste atribuirea contractelor de deszapezire din mandatul lui Vancea.

II. condamnă pe inculpatul Ş H P, la pedeapsa de 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice asimilată infracţiunilor de corupţie. condamnă pe inculpatul Ş H P la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice asimilată infracţiunilor de corupţie. condamnă pe inculpatul Ş H P la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice asimilată infracţiunilor de corupţie. contope?te cele 3 pedepse aplicate inculpatului şi aplică astfel acestuia pedeapsa cea mai grea, de 3 ani închisoare. dispune suspendarea executării pedepsei aplicate inculpatului sub supraveghere, pe durata unui termen de încercare de 5 ani şi 6 luni, Încredinţează supravegherea inculpatului Serviciului de Probaţiune Cluj. pe durata termenului de încercare, obligă inculpatul să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: – să se prezinte, la datele fixate, la Serviciul de Probaţiune Cluj; – să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; – să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; – să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele sale de existenţă. interzice inculpatului Ş H P drepturile prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a şi lit. b C.pen. 1968 de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei închisorii aplicate prin aceasta, pe durata suspendării sub supraveghere a executării pedepsei închisorii suspendă şi executarea pedepselor accesorii. Atrage atenţia inculpatului asupra prevederilor art. 864 C.pen. 1968 privind cazurile de revocare a beneficiului suspendării executării pedepsei sub supraveghere în cazul săvârşirii de noi infracţiuni sau al neîndeplinirii cu rea-credinţă a măsurilor de supraveghere prevăzute de lege şi stabilite de instanţă.

Fostul primar Ioachim Vancea a primit aceeaşi condamnare

I. condamnă pe inculpatul V I, la pedeapsa de 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice asimilată infracţiunilor de corupţie. condamnă pe inculpatul V I la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice asimilată infracţiunilor de corupţie. condamnă pe inculpatul V I la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice asimilată infracţiunilor de corupţie. condamnă pe inculpatul V I la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice asimilată infracţiunilor de corupţie. condamnă pe inculpatul V I la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice asimilată infracţiunilor de corupţie. contopeşte cele 5 pedepse aplicate inculpatului şi aplică astfel acestuia pedeapsa cea mai grea, de 3 ani închisoare. dispune suspendarea executării pedepsei aplicate inculpatului sub supraveghere, pe durata unui termen de încercare de 6 ani. Încredinţează supravegherea inculpatului Serviciului de Probaţiune Cluj. pe durata termenului de încercare, obligă inculpatul să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: – să se prezinte, la datele fixate, la Serviciul de Probaţiune Cluj; – să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; – să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; – să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele sale de existenţă. interzice inculpatului Vancea Ioachim drepturile prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a şi lit. b C.pen. 1968 de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei închisorii aplicate prin aceasta, pe durata suspendării sub supraveghere a executării pedepsei închisorii suspendă şi executarea pedepselor accesorii. Atrage atenţia inculpatului asupra prevederilor privind cazurile de revocare a beneficiului suspendării executării pedepsei sub supraveghere în cazul săvârşirii de noi infracţiuni sau al neîndeplinirii cu rea-credinţă a măsurilor de supraveghere prevăzute de lege şi stabilite de instanţă.

Florin Zanc a fost şi el condamnat la 3 ani cu suspendare

III. condamnă pe inculpatul Z F D, la pedeapsa de 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice asimilată infracţiunilor de corupţie. condamnă pe inculpatul Z F D la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice asimilată infracţiunilor de corupţie. contopeşte cele 2 pedepse aplicate inculpatului şi aplică astfel acestuia pedeapsa cea mai grea, de 3 ani închisoare. dispune suspendarea executării pedepsei aplicate inculpatului sub supraveghere, pe durata unui termen de încercare de 5 ani. Încredinţează supravegherea inculpatului Serviciului de Probaţiune Cluj. pe durata termenului de încercare, obligă inculpatul să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: – să se prezinte, la datele fixate, la Serviciul de Probaţiune Cluj; – să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; – să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; – să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele sale de existenţă. interzice inculpatului Z F D drepturile prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a şi lit. b C.pen. 1968 de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei închisorii aplicate prin aceasta, pe durata suspendării sub supraveghere a executării pedepsei închisorii suspendă şi executarea pedepselor accesorii. Atrage atenţia inculpatului asupra prevederilor privind cazurile de revocare a beneficiului suspendării executării pedepsei sub supraveghere în cazul săvârşirii de noi infracţiuni sau al neîndeplinirii cu rea-credinţă a măsurilor de supraveghere prevăzute de lege şi stabilite de instanţă.