October 24, 2024

[VIDEO] Emil Boc: Ne propunem realizarea centurii de sud, avand in vedere ca 60.000 de masini circulă zilnic pe ruta Floresti-Cluj

Joi 4 februarie, primaria a votat bugetul local pentru municipiul Cluj-Napoca, care va fi in valoare de 247 milioane de euro, discutandu-se totodata si pe tema proiectelor care se vor realiza in anul 2016. Ca de fiecare data primarul Emic Boc a vorbit foarte entuziasmat de proiectele din acest an.

PastedGraphic-1Prioritatile pentru acest an se concentreaza pe dezvoltarea economica a orasului, unde se are in vedere un studiul de fezabilitate si masterplanul pentru Cluj Innovation City, sau cum mai este numit “Romania’s Silicon Valley”.

Reamintim ca proiectul Cluj Innovation City, este un proiect de dezvoltare urbana integrata care se intinde pe 204 hectare,puse la dispozitie de primarie in zona Lomb, si care va avea 100.000 locuitori. Investitia totala este apreciata la aproximativ 500 de milioane de euro, finantarea fiind asigurata din surse combinate scrie CLUJMEDIA.

Emil Boc a vorbit si despre realizarea unui nou cartier, un plan unic de locuinte realizat de primarie, care se va intinde si acesta pe 80 hectare, in zona Borhanci.

O alta prioritate a primarului este decongestionarea traficului dinspre Floresti (se cunoaste ca ruta Floresti-Cluj este circulata  zilnic de peste 60.000 de masini) unde deja primaria are in vedere realizarea unei centuri in partea de sud a orasului.

Prioritățile bugetare ale Primăriei Cluj-Napoca pentru 2016

#Cluj Bugetul Municipiului Cluj-Napoca este de 247 milioane euro. Care sunt proiectele prioritare pentru anul 2016:

Posted by Emil Boc on Thursday, February 4, 2016

Boc a mai vorbit si despre prioritizarea transportului in comun unde se doreste realizarea unor linii dedicate, iar pe langa acestea primaurl mai doreste sa achizitioneze noi tramvaie, troleibuze si autobuze.

Lipsa locurilor de parcare, o veche problema a Clujului, se doreste a fi solutionata tot in acest an prin construirea de parkinguri in cartiere.

Lista proiectelor pe anul 2016 mai este completata si de alte proiecte mai vechi, din anii precedenti, inca nerealizate:

  • pietonalizarea laturii de vest a Pietei Unirii,
  • construirea podului Traian
  • finalizarea drumului Fagetului
  • preluarea parcului Feroviarilor
  • baza sportiva din Gheorgheni
  • amenajarea Cetatuii
  • amenajarea Turnului Pompierilor
  • reabilitarea scolilor: „Avram Iancu”, „Mihai Eminescu” , „Ion Agȃrbiceanu” , „George Cosbuc” si „Sigismund Toduta”.
  • finalizarea reabilitarii pietei de vechituri (Oser) de pe strada Bobalnei nr. 65.

Nu in ultimul rand primarul mai doreste si extinderea compartimentul de primiri urgente de la Spitalul Clujana, de la 12 la 24 de ore, printr-o investitie in plus din partea primariei de 4 milioane lei.