October 24, 2024

Alegerile locale vor avea loc in data de 5 iunie 2016, campania electorala va demara pe 6 mai 2016, insa pe Facebook aceasta a inceput de cateva zile. Cel putin in Floresti!

primaria_floresti 22

Pana la ora redactarii acestui material, din informatiile pe care le detinem, trei formatiuni politice si-au anuntat candidatii pentru functia de primar.

Partidul National Liberal merge pe mana actualului primar, Horia Petru Sulea.

Partidul Romania Unita, continuatorul Partidului Romania Mare, l-a desemnat pe doctorul Dan Mihail Nicolau, care si-a facut intrarea in “Halaul Politicii” printr-un “pui” de scandal purtat de la distanta cu Primul-Ministru si Ministrul Sanatatii.

Partidul Social Romanesc (n.red. partidul lui Mircea Geoana) l-a cooptat pe consilierul local Julien Muntean, de la PSD. Lansarea acestuia a avut loc ieri intr-un cerc restrans, precum ilegalistii in perioada interbelica, si a fost supervizata de Mircia Giurgiu, fost deputat, actualmente liderul de sindicat al tipografilor. In aproximativ 6 ani, Julien Muntean a schimbat doua partide (PNL, PSD), partidul lui Geoana fiind noul acoperis.

 

Ce se mai aude prin sat?

Alianta Liberalilor si Democratilor pentru Europa (ALDE) intentioneaza sa “atace” Primaria Floresti cu Dan Maier, “transferat” impreuna cu alte aproximativ 30 de persoane de la organizatia locala a Partidului Puterii Umaniste (n.red. presedinte fondator Dan Voiculescu). Lansarea candidaturii este programata a avea loc in urmatoarele zile.

Partidul Social Democrat, Marele PSD, este praf si pulbere in Floresti si nu a reusit nici pana astazi sa-si gaseasca un candidat. Este posibil ca putinii pesedisti care au mai ramas prin sat sa primeasca ordin sa-l sustina la Primarie pe candidatul ALDE, pe Dan Maier, in baza protocolului semnat de sefii celor doua formatiuni politice, de Dragnea si Tariceanu.

De UNPR nu am auzit nimic!

Partidul Miscarea Populara a incercat sa-l “fraiereasca” pe Ioachim Vancea, primar pana in 2012, insa fara niciun rezultat. Vancea este membru PNL si doreste sa prinda un post de consilier pe listele acestui partid. Varianta cea mai plauzibila si auzita ar fi Sergiu Muntean.

UDMR va merge cel mai probabil si la aceste alegeri cu Albert Zoltan, administrator public Primaria Floresti, si care la alegerile din 2012 a obtinut locul trei, dupa Vancea si Sulea.

Nominalizarile si Transferurile dintr-o “barca-n alta” sunt abia la inceput. Nu sunt excluse Surprizele!

C.S.