October 22, 2024

Presedintele CJC, Alin Tise, ameninta cu demisia din PNL: Numirea noului Prefect de Cluj este inadmisibila pentru noi ca membri ai PNL Cluj

Președintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise solicita Guvernului Romaniei sa numească un liberal în funcțtia de prefect al judetului Cluj.

Acesta a trimis o scrisoare deschisa celor doi lideri ai PNL, premierului Florin Cîțu si liderului PNL Ludovic Orban.
Tise sustine că initiativa sa este sustinuta de peste 70 de primari, viceprimari si consilieri judeteni, care doresc schimbarea prefectului de Cluj, din partea UDMR.

Negocierile politice nu au ținut cont de competență și profesionalism. PNL deținea postul de prefect de Cluj. Consecințele politice ale acestui gest pentru noi, ca partid politic, sunt de neimaginat aici la Cluj. Sunt anumite limite și în negocierile politice, chiar într-un Guvern de coaliție.

Foarte mulți clujeni și colegi de partid sunt în asentimentul meu că trebuie să luăm poziție fermă și fără echivoc. Eu am făcut-o, și o voi face, mergând până la demisia mea din PNL. Și nu voi fi singurul. Politica are și ea limite peste care nu ar trebui să trecem.

Vă solicit îndreptarea acestei enorme greșeli la Guvern și numirea ca Prefect de Cluj a unei persoane competente din PNL Cluj. Acest demers al meu este susținut de un număr de peste 70 de primari, viceprimari și consilieri județeni. Numărul celor nemulțumiți de această decizie este însă infinit mult mai mare”, a scris Alin Tișe.

Sursa foto, facebook: Alin Tise