October 24, 2024

Prof. R Chereches: “La finalul lunii septembrie vom avea 4.000 de noi cazuri de infectare pe zi, iar toate paturile la ATI vor fi ocupate!”

Profesorul de sanatate publica Razvan Chereches a declarat in cadrul unui interviu acordat pentru Libertatea.ro ca luna aceasta, Romania va ajunge sa aiba cate 4.000 de cazuri noi COVID-19 in fiecare zi.

“Eu zic că înainte de finalul lunii septembrie vom depăși 4.000 de cazuri. În octombrie vom ajunge să ocupăm toate locurile de pe secțiile de terapie intensivă. În momentul în care ai secțiile de ATI pline, acela este semnul că ai eșuat să iei măsurile care ar fi trebuit luate înainte.

Tulpina Delta va anihila avantajul pe care îl avem prin faptul că 30% din populație este vaccinată. Și țările care au avut 50% – 60% din populație vaccinată tot au avut o creștere a numărului de cazuri, însă rata de vaccinare s-a reflectat în numărul de persoane internate la ATI. La noi nu va fi cazul”, a declarat R. Chereches pentru libertatea.ro.

Profesorul clujean mai considera ca inceperea scolii va duce la cresterea accelerata a infectarilor.

“Este nevoie de limitarea interacțiunii între oameni. Începe școala. Școala e o problemă serioasă pentru că e ca un accelerator al transmiterii intracomunitare. În condițiile în care Ministerul Educației nu și-a făcut treaba peste vară, respectiv nu s-a ocupat de ventilația din spațiile interioare, nu s-a ocupat de distanțare, nu s-a ocupat să pună la punct un sistem de testare săptămânală a tuturor profesorilor și elevilor, nu s-a ocupat să promoveze vaccinarea în rândul tinerilor de peste 12 ani și să informeze părinții și nu s-a asigurat că rata de vaccinare în rândul profesorilor este maximă și în condițiile în care tulpina Delta este semnificativ mai infecțioasă, infectările vor crește, nu este nicio îndoială”, a mai afirmat profesorul Razvan Chereches.