Peste 220 de școli s-au închis în ultimele 24 de ore și elevii învață online
Lista publicată de Ministerul Educației cuprinde peste 300 de școli, licee și grădinițe care au suspendat din data de 12 octombrie predarea în format fizic integral și elevii au trecut în online. în București sunt 110 școli, după ultima actualizare a listei, potrivit instituției.
Este vorba despre „situația solicitărilor de trecere in online a școlilor, defalcat pe baza Art. 3.2 (cu aprobare ISJ/ISMB) și pe baza Art. 6.9. (pe baza de infectări, cu aviz DSP și solicitare de hotărâre CJSU/CMBSU)”, anunță Ministerului Educației, citat de EDUPEDU.ro.
Sunt 226 de școli închise în ultimele 24 de ore în țară prin decizia Consiliului de Administrație și 83 pe baza cazurilor de infectare.
VEZI AICI: Lista-unitati-online_12.10_Art.-3.2
Inchiderea școlilor vine după ce reprezentanții părinților și ai elevilor au cerut ca decizia închiderii școlilor peste pragul de 6 la mie, rată de infectare în localitate, să fie lăsată la nivelul Consiliului de Administrație al școlii.
Ordinul comun al miniștrilor Sănătății și Educației este cel care reglementează în această perioadă activitatea din școli, în condiții de pandemie. La finalul lunii septembrie, a fost eliminat din decizia de a închide școala și a trece la învățarea online, pragul ratei de incidență de 6 la mie, școlile putând să se închidă dacă au cazuri în mai mult de 50% din clase sau dacă așa decid, în funcție de alți factori.
Articolul 3, alineatul 2:
- (Consiliul de administrație al unității de învățământ propune ISJ/ISMB aplicarea scenariului de organizare și desfășurare a cursurilor în unitatea de învățământ)
- În situații justificate de infrastructura și resursele existente, unitățile de învățământ/unitățile conexe pot desfășura activități didactice în sistem online cu aprobarea ISJ/ISMB, chiar și în situația în care nu se impune suspendarea cursurilor cu prezență fizică în condițiile art. 6.
Articolul 6, alineatul 9:
- La apariția cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, acestea au obligația de a anunța conducerea unității de învățământ care va informa DSP/DSPMB. DSP/DSPMB, în urma anchetei epidemiologice, va stabili care sunt contacții direcți ai acestora și va decide împreună cu conducerea unității de învățământ dacă se impune suspendarea activităților didactice la nivelul grupei/clasei sau unității de învățământ, înainte de îndeplinirea condițiilor de la alin. (2).
- Măsura suspendării la nivelul unității de învățământ este dispusă prin hotărârea CJSU/CMBSU, la propunerea conducerii unității de învățământ/instituției conexe, cu avizul ISJ/ISMB și al DSP/DSPMB.