October 21, 2024

ANM// Cluj// Cod galben si portocaliu de ploi torentiale, descarcari electrice si vant puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben, dar și un cod portocaliu de vreme rea, valabil și pentru județul Cluj.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 15 septembrie, ora 14.00 – 16 septembrie, ora 21.00, este în vigoare un cod galben valabil în vestul, centrul și nord-vestul țării, precum și în zonele de munte unde vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25-30 de litri pentru metru pătrat și izolat 40 de litri pe metru pătrat.

Perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică și ploi abundente vor fi în zilele următoare în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în regiunile intracarpatice.

De asemenea, ANM a emis și un Cod portocaliu, care vizează și o parte a județului Cluj, valabil în intervalul 15 septembrie ora 17.00 – 16 septembrie, ora 12.00.

Fenomene vizate sunt instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente.

Un cod galben de vând puternic a fost emis de ANM pentru intervalul 15 septembrie, ora 10.00 – 15 septembrie, ora 22.00, și este valabil și pentru județul Cluj.

Potrivit meteorologilor, vântul va avea intensificări susținute la munte, îndeosebi pe creste, unde rafalele vor depăși 80-100 de kilometri pe oră și temporar în sudul și estul Transilvaniei cu viteze în general de 55-65 de kilometri pe oră.

Sursa: ANM