October 22, 2024

S-a petrecut o MINUNE// UDMR a parasit guvernarea// Vezi lista completa a guvernului Marcel Ciolacu

Desemnarea lui Marcel Ciolacu în funcția de premier a decurs fără probleme, însă partidele Coaliției s-au blocat în negocierea ministerelor. Aseară, UDMR a decis sa părasească guvernarea!

Marcel Ciolacu a promis un Executiv dedicat reformelor și creșterii economice, după unul care a trebuit să gestioneze nenumărate crize. Dacă Guvernul României condus de Nicolae Ciucă a adus şi a fost despre stabilizarea României, aşa cum aţi menţionat şi dv., îmi doresc ca viitorul Guvern al României, condus de către mine, să fie despre economie şi reforme. În primul rând, până joi, România trebuie să aibă un Guvern votat şi pe urmă să venim la dv. pentru depunerea jurământului, şi îmi asum cu toată responsabilitatea faptul că România are nevoie de aceste reforme şi de PNRR, a spus Ciolacu, citat de adevarul.ro.

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au discutat până în ultimul moment cu UDMR rămânerea la guvernare. Marcel Ciolacu a oferit UDMR Ministerul Energiei și cel al Mediului. Ambele erau în curtea PNL deja. Drept urmare, PNL putea să ia de la PSD Sănătatea, MIPE sau Economia.

Nicolae Ciucă și Rareș Bogdan au subliniat, marți seară, că PNL nu acceptă cedarea a două ministere, ci poate oferi doar Energia, iar un al doilea minister să fie de la PSD (dintre Sănătate și MIPE).

Concluzia privind neparticiparea UDMR la guvernare a fost exprimată la final de Kelemen Hunor. Liderul PSD a spus foarte generos că dacă PNL cedează Energia, PSD lasă ori Economia, ori Fondurile Europene, ori Sănătatea, sa preia cei de la PNL. Ceea ce nu s-a putut”, a precizat liderul UDMR. „Lucrurile se opresc aici, n-am ajuns la consens. Regret enorm de mult, dar la impuse nu se poate lucra, a mai afirmat Kelemen Hunor.

LISTA COMPLETA a GUVERNULUI

Prim-ministru – Marcel Ciolacu

Viceprim-ministru – Marian Neacșu

Viceprim-ministru, Ministerul Afacerilor Interne – Cătălin Predoiu

Ministerul Finanțelor – Marcel Boloș

Ministerul Transporturilor – Sorin Grindeanu

Ministerul Familiei – Gabriela Firea

Ministerul Justiției – Alina Gorghiu

Ministerul Apărării Naționale – Angel Tîlvăr

Ministerul Educației – Ligia Deca

 Ministerul Culturii – Raluca Turcan

Ministerul Afacerilor Externe – Luminita Odobescu

Ministerul Economiei – Radu Oprea

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene – Adrian Câciu

Ministerul Dezvoltării – Adrian Veștea

Ministerul Sănătății – Alexandru Rafila

Ministerul Agriculturii – Ionuț Barbu

Ministerul Energiei – Sebastian Burduja

Ministerul Muncii – Marius Budăi

Ministerul Cercetării – Bogdan Gruia

Ministerul Mediului – Mircea Fechet