October 23, 2024

UNTOLD 2023// Printre participanţii la festival se vor afla Skinny, Sky și Gao// Pe un francez l-au mirosit a “iarbă” azi-noapte, pe aeroport!

Skinny și Sky, câini din rasa Ciobănesc Belgian Malinois, sunt patrupezii fideli și cu miros fin ai polițiștilor anti-drog de pe aeroportul Cluj-Napoca. Skinny este în vârstă de 11 ani, iar tânărul Sky, fiul său, are 4 ani. Aceștia sunt antrenați să detecteze eventualele droguri ascunse în bagajele pasagerilor.

Veteranul Skinny este specializat în depistarea a 6 substanțe diferite (cannabis, cocaină, hașiș, heroină, amfetamină și MDMA sau ecstasy), iar împreună cu Rareș Tînc, agent șef la S.P.F. Aeroport Cluj-Napoca, fac o echipă foarte bună, de asemenea, și cu Sky.

Foto DC News// Explicație foto – Skinny, polițist de frontieră Aeroport Cluj-Napoca

Printre participanţii la festivalul UNTOLD se vor afla Skinny si Sky, dar și GAO, cel mai tânăr exemplar canin din dotarea Sectorului Politiei de Frontiera, care în prezent se află în perioada de acomodare.  Cu toții vor acționa alături de celelalte echipaje canine ale MAI pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranța publică pe perioada desfășurării evenimentului.

“În cursul nopții, joi 3 august, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Aeroport Cluj-Napoca au descoperit, la controlul de frontieră un cetăţean francez, o substanţă solidă, de culoare maro, ambalată într-o folie de plastic transparentă şi o ţigară artizanală, ambele cu miros înţepător”, transmite Poliția de Frontieră Cluj.

Cercetările sunt continuate de către procurorii DIICOT.