October 24, 2024

S-a întâmplat în parcarea VIVO!// Câine închis într-un portbagaj, pe caniculă. Animalul a fost scos în șoc termic, grație unui voluntar care a alertat paza mall-ului, pompierii și poliția.

Un tânar voluntar de la Sirius Animal Rescue a relatat pe Facebook o întâmplare petrecută ieri, luni 21 august a.c. în parcarea Vivo cu un animal abandonat într-un portbagaj. Acesta a alertat paza mall-ului. S-au făcut mai multe anunțuri la stația de amplicare pentru găsirea propietarului. Cum apelurile au rămas fără niciun rezultat s-a luat decizia să se sune la Pompieri și Poliție.

“Azi în jurul orei 13:00 când căldura era mai mare, un căţel de rasa Bichon a fost descoperit în parcarea Vivo, într-un portbagaj de maşină, închis într-un transportor,  fără aer condiţionat,  fără geam deschis, fără proprietarii în zonă şi mai ales, în soarele arzător.

Foto// facebook.com/siriusanimalvet

După repetate anunţuri făcute în Vivo pentru ca stăpânii să ajungă la maşină de urgenţă, nimeni nu a venit aşa că s-a sunat la Poliţie şi Pompieri. Ei, împreună cu persoanele implicate au spart geamul autoturismului şi au acordat primul ajutor căţelului care deja era în stare de inconştienţă si a fost dus cu ajutorul poliţiei de urgenţă la cabinet.

Pacient în decubit latero-lateral, prezenta hiperventilaţie şi tahicardie, frecvenţa cardiacă fiind peste 180 bătăi pe minut, iar frecvenţa respiratorie de peste 150 de respiraţii pe minut. Căţelul avea mucoasele injectate, roşii, cu timpul de reumplere capilară de sub o secundă. Temperatura corporală 42,6.

Foto// facebook.com/siriusanimalvet

Pentru noi a fost clar: şoc termic. Ca repercusiuni a şocului termic, trebuie să ştiţi că apare scaunul hemoragic şi semnele incipiente a coagulării intravasculare diseminate. Am implementat terapia de urgenţă prin duşarea cu apă rece şi răcirea treptată a corpului. S-au administrat fluide, s-a redus temperatura corpului treptat însă rămâne sub supraveghere pentru a observa daunele neurologice ce le-a suferit în urma temperaturii mult prea crescute.

Prognosticul în asemenea cazuri este rezervat/grav. Ca sfat şi obligaţie pentru orice proprietar este să nu vă scoateţi la plimbare animalele de companie pe caniculă, să nu îi lăsaţi în maşină DELOC nesupravegheaţi.

Felicitari ISU Pompieri, Politia locala Floreşti şi persoanelor cu spirit civic care au ajutat
şi au procedat corect şi rapid!”,  a scris voluntarul pe pagina de socializare a Sirius Animal Vet.

P.S. Poliția Animalelor din cadrul IPJ Cluj are datoria de a deschide dosar penal proprietarului câinelui, pentru rele tratamente aduse acestuia.