October 22, 2024

Comisarii de la ANPC au descoperit că la Horel Paradis nu este ca-n… paradis

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj prin CJPC Cluj, a desfășurat, în data de 21 august 2023, o acțiune de control la Hotel Paradis din Cluj-Napoca.

În urma acțiunii, comisarii CRPC RNV Cluj/CJPC Cluj au identificat mai multe deficiențe, după cum urmează:

  • Produse pentru care nu se putea stabili încadrarea în data limită de consum, sau cu data limită de consum depașită;

  • Expunerea la comercializare a unor produse  fără elemente de identificare-caracterizare, la care a fost modificată starea termică;
  • Folosirea unor vitrine neigienizate, pentru depozitarea produselor , cu praf în exces, rugină și chedere neigienizate, cu mucegai și depuneri de conținut;
  • Utilizarea unor vitrine frigorifice aferente expunerii la comercializare a cărnii insalubre, care nu mai pot fi remediate, necesitând înlocuirea;
  • Depozitarea direct pe paviment a produselor;

  • Coșurile aferente resturilor menajere, din blocul alimentar nu aveau capac de protectie rafturi depozitare materii prime și preparate insalubre;
  • Preparate rămase de la micul dejun ambalate în vederea refolosirii ulterioare;
  • Vase din plastic și utilizarea bureților de sârma la igienizarea veselei;
  • Ustensile neprofesionale;
  • Lipsa afișare listă de tarife aferenta cazării;
  • Cameră cu igrasie;

  • Lipsa inventare camere;
  • Tocuri de fețe perne schimbate care aveau păr, saltele cu pete nefiind igienizate, prosoape și halate de baie uzate excesiv;
  • Lipsa dotare completă conform prevederilor legale, precum și a serviciilor minime obligatorii;

Drept urmare, comisarii CRPC RNV  Cluj /CJPC Cluj au aplicat  4  amenzi contravenționale în valoare de 60.000 lei și un avertisment;

Totodată, au fost dispuse măsurile complementare de:

  • Oprire definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme în valoare de circa 2500 de lei, respectiv halatele de baie și prosoapele uzate;
  • Oprire temporară a prestării serviciilor, la blocul alimentar și la 4 camere până la remedierea deficiențelor. Micul dejun se va asigura prin firme de catering, până la remedierea deficiențelor.