October 21, 2024

Vasile Cristian Lungu: Planul Simion va alinia România la politicile sociale din SUA și Marea Britanie

Prezent la Ziua de Cluj, fostul senator Cristian Lungu a prezentat Planul Simion pentru toți clujenii și a arătat că acest plan înseamnă mai mult decât locuințele de la 35.000 de euro. Înseamnă relansarea economiei naționale, șansa la o locuință pentru românii cu venituri mici, mai mulți bani în buzunarele românilor, locuri de muncă bine plătite în România, dar și școli, grădinițe, creșe, policlinici, spitale la standardele cele mai înalte.

Criza locuințelor pe care o parcurgem atât în România, cât și în restul statelor europene, a determinat-o chiar și pe Ursula von der Leyen, idolul neo-marxiștilor europeni, să promită crearea unui post de comisar pentru locuințe în noul executiv al blocului comunitar. Numai în România, Planul Simion pentru realizarea de locuințe de la 35.000 de euro a fost criticat și s-a spus că nu se poate.
Mai mult de atât, și vicepreședintele american Kamala Harris, candidatul democrat la președinția Statelor Unite, a anunțat un set cuprinzător de propuneri economice, printre care se află, ce să vezi, și un sprijin de la stat de 25.000 de dolari pentru americanii care vor să-și cumpere case. Nu case de la 35.000 de euro ca în Planul Simion, dar propunerea se referă la un principiu similar, bazat pe subvenții de la stat. Spre deosebire de Planul Simion, unde românii care vor să își achiziționeze o locuință la un preț accesibil o pot face la o dobândă și o rată decente, pachetul Kamalei Harris prevede că cei 25.000 de dolari vor fi folosiți pentru plata avansului pentru anumiți cumpărători de locuințe pentru prima dată și stimulente fiscale pentru constructorii de locuințe.
Nu în ultimul rând, senatorul Lungu a arătat că noul guvern laburist britanic a dezvăluit un plan similar pe care îl dorește radical pentru a începe lupta împotriva penuriei de locuințe care afectează țara. Laburiștii au promis să construiască 1,5 milioane de locuințe în următorii cinci ani. Acest plan, după cum a explicat chiar vicepremierul britanic Angela Rayner, este și pentru a stimula creșterea, crearea de locuri de muncă și a readuce viața în orașe.