October 24, 2024

Semafoarele inteligente au fost montate. Cum se va circula şi de când vor intra in funcţiune?

semafoare florestiÎn această după-amiază, Florin Zanc, director tehnic în cadrul Primariei Floreşti, a acordat un interviu pentru un post de televiziune, subiectul fiind “montarea şi intrarea in funcţiune a semafoarelor inteligente de pe DN1”.

Interviul a aparut şi in media online, mai precis în ziuadecj.realitatea.net.

“Este un sistem complex, care cuprinde semafoare, camere de luat vederi, bucle de măsurare prinse în asfalt, sistem de comunicare, deocamdată prin GSM, pe care apoi vrem să îl trecem pe fibră optică. Sistemul este inteligent, va reacţiona în funcţie de trafic”, a explicat Florin Zanc.

Conform ziuadecj.realitatea.net, Zanc a declarat că semafoarele vor funcţiona săptămâna viitoare pe galben intermitent, apoi vor fi pornite complet. Ce aduce nou acest sistem: maşinile nu vor mai avea voie să vireze stânga, peste axul drumului, decât cu o excepţie: şoferii care vin de pe strada Cetăţii.

“În acest fel, maşinile care ies dimineaţa de pe străzi ca Plopilor, Someşului sau Cardinal Iuliu Hossu vor trebui iniţial să întoarcă la sensul giratoriu din centrul comunei. Cei care vor să meargă spre comuna Gilău trebuie să întoarcă în noul sens giratoriu de la BMW sau pe drumul special făcut de Compania  înaintea podului de acces spre Polus. Pietonii vor putea trece acum la semafor, nu vor mai fi accidente mortale. În plus, la semaforul de la primărie oamenii traversau haotic, acum vor trece doar la culoarea verde a semaforului”, a mai afirmat Florin Zanc.