Muzeul Etnografic al Transilvaniei// Parc “Intergalactic”, cu OZN-uri și fenomene paranormale
Muzeul Etnografic al Transilvaniei a lansat un proiect de extindere a Parcului Etnografic în aer liber “Romulus Vuia”, pe 77 de hectare. Este prevăzut şi un parc “Intergalactic”, legat de fenomenele paranormale din Pădurea Hoia-Baciu şi de OZN-uri.
“Avem în zona pădurii Hoia două proiecte extraordinare care sunt destinate publicului clujean, dedicate educaţiei şi culturii. E un proiect al Consiliului Judeţean Cluj şi Muzeului Etnografic al Transilvaniei de extindere a Parcului etnografic Romulus Vuia şi un proiect al Universităţii de ştiinţe agricole şi medicină veterinară de amenajare a unui spaţiu educaţional în care să prezinte moştenirea zootehnică, să spunem, a Transilvaniei, a animalelor care au crescut aici. Practic, sunt două proiecte care reunite vor însemna peste 77 de hectare de spaţiu verde cu amenajări destinate publicului.
//Foto: RadioCluj.ro//
În acest spaţiu foarte mare sper să putem dezvolta încă două proiecte foarte importante pentru noi, un centru de conservare şi de restaurare a patrimoniului şi un Parc al Etnografiei Intergalactice, extrem de interesant pe plan internaţional, care pleacă de la povestea cu OZN-urile şi fenomenele paranormale din Pădurea Hoia-Baciu şi care îşi propune să îl conducă pe vizitator în diverse spaţii culturale. Valoarea totală a proiectului de extindere depăşeşte 16 milioane de euro şi va fi realizat în câţiva ani”, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul Muzeului Etnografic al Transilvaniei, Tudor Sălăgean.
Corina Bucea, manager de proiect în cadrul Centrului Cultural Clujean, a declarat la rândul său că Pădurea Hoia-Baciu atrage mulţi vizitatori şi că trebuie exploatat acest potenţial.
Parcul Etnografic “Romulus Vuia” este primul muzeu în aer liber din România, înfiinţat în 1929.
Agerpres.ro