Anna Horvath, ex-viceprimarul Clujului, condamnată la închisoare pentru că a refuzat munca în folosul comunității
Curtea de Apel a arătat în motivare că fostul viceprimar al Clujului, Anna Horvath, a fost condamnat la închisoare cu executare pentru că a refuzat să muncească în folosul comunității.
Judecătorii au precizat că nu s-a putut dispune o condamnare cu suspendare, din cauza refuzului prestării unei munci în folosul comunităţii. (art 91 lit c Cod Penal), scrie muzicainstantelor.ro.
Anna Horvath a fost condamnată în luna martie la executarea unei pedepse de 2 ani şi 8 luni, pentru trafic de influenţă şi spălare de bani.
Fostul viceprimar a spus pe durata procesului că este nevinovată și a crezut că dacă va accepta munca în folosul comunității își va recunoaște vinovăția.
Anna Horvath a făcut apel la sentința din luna martie.
În același dosar, patronul EuroGSM, Zsolt Fodor, a fost condamnat la închsioare cu suspendare în dosarul de trafic de influență și spălare de bani. Zsolt Fodor a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare, dar cu suspendare și efectuarea a 80 de ore de muncă în folosul comunității.
Potrivit rechizitoriului DNA, ”în perioada februarie – mai 2016, inculpata Horvath Anna, în calitate de viceprimar al municipiului Cluj Napoca, și-a folosit influența pe lângă funcționari publici din cadrul Primăriei pentru urgentarea avizării unor proiecte imobiliare în care inculpatul Fodor Zsolt avea interese economice.
Derularea acestor proiecte imobiliare presupunea obținerea în prealabil a mai multor documente: eliberarea unor certificate de urbanism, confirmarea avizelor de oportunitate, concesionarea unei suprafețe de teren, eliberarea autorizațiilor de construire etc”.
”La data de 13 mai 2016, pentru demersurile pe care le-a făcut pe lângă funcționari cu atribuții în domeniul urbanismului și autorizării lucrărilor de construcții, inculpata Horvath Anna i-a pretins omului de afaceri procurarea și remiterea unui număr de 60 de abonamente (având o valoare totală de circa 20.000 lei) la două festivaluri de muzică, pe care să le ofere ulterior ca stimulent voluntarilor care o sprijineau în cadrul campaniei electorale la alegerile locale”, se mai arată în document.
Astfel, DNA susține că cele două persoane au convenit să disimuleze remiterea abonamentelor sub forma unui contract de sponsorizare, încheiat între o societate administrată de inculpatul Fodor Zsolt și o firmă ”agreată” de inculpata Horvath Anna.