Bem lapte cu untura de porc, seu si nu numai. Ce boli pot provoca alimentele contrafacute
Jumatate din laptele aflat pe piata este neconform, arata o analiza recenta a Protectiei Consumatorului. Bem lapte cu aditivi, sare, inmultit cu apa si ar fi bine ca lista sa se opreasca aici.
Din pacate, insa, potrivit Mihaelei Costin, nutritionist si NLP Practitioner NutriShape, lucrurile stau chiar mai rau, laptele nostru de zi cu zi continand chiar untura de porc, seu sau amidon.
Cat despre mustar, poate ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte de a-l da copilului tau. Intr-un interviu acordat Ziare.com, nutritionistul ne-a spus ca un ingredient continut de acesta, interzis in unele tari, poate duce la ADHD, in cazul copiilor. Alte studii, realizate in strainatate, l-au legat chiar de cancer tiroidian.
Un studiu realizat recent de ANPC a scos la iveala ca 45% din laptele de pe piata este neconform si ca are adaosuri pentru a-i mari cantitatea, unele greu de imaginat. Ce substante/aditivi etc. se pot gasi in lapte?
Din pacate, sunt multe produse pe piata care ne induc in eroare cand vine vorba despre autenticitate. Demersul celor de la ANPC este unul binevenit si cu siguranta nu se va opri aici. Referitor la lapte, studiul facut a constatat ca in laptele pe care il consumam din comert se gasesc produse precum untura de porc, seu sau adaos de amidon.
De asemenea, putem intalni sare in exces sau uleiuri vegetale.
Consumate in necunostinta de cauza, acestea pot avea un impact negativ asupra organismului nostru.
Care sunt cele mai periculoase astfel de adaosuri si ce efecte pot avea asupra noastra?
Este dificil de deliberat care sunt cele mai periculoase. Efectele sunt coroborate cu statusul actual al fiecarui individ. De pilda, excesul de sare in alimentatie poate avea urmari precum hipertensiunea arteriala sau afectiuni ale rinichilor.
Din pacate, sunt multe produse pe piata care ne induc in eroare cand vine vorba despre autenticitate. Demersul celor de la ANPC este unul binevenit si cu siguranta nu se va opri aici. Referitor la lapte, studiul facut a constatat ca in laptele pe care il consumam din comert se gasesc produse precum untura de porc, seu sau adaos de amidon.
De asemenea, putem intalni sare in exces sau uleiuri vegetale.
Consumate in necunostinta de cauza, acestea pot avea un impact negativ asupra organismului nostru.
Care sunt cele mai periculoase astfel de adaosuri si ce efecte pot avea asupra noastra?
Este dificil de deliberat care sunt cele mai periculoase. Efectele sunt coroborate cu statusul actual al fiecarui individ. De pilda, excesul de sare in alimentatie poate avea urmari precum hipertensiunea arteriala sau afectiuni ale rinichilor.