Noua Scoala/Liceu din Floresti a prins inaltime, calitate si in curand culoare. Vezi galerie foto!
SC COLDEA CONSTRUCTII, in asociere cu firma de proiectare DICO TIGANAS SRL (n.red. societatea care a proiectat Cluj Arena), a castigat in luna octombrie 2014 licitatia pentru construirea noii scoli/liceu din Floresti, cartier Cetatea Fetei (ANL). La licitatia organizata de catre Primaria Floresti au participat patru societati comerciale de constructii, toate in asociere cu firme de proiectare.
Acestea au fost ofertele:
Asocierea SC 2 INVEST SRL + SC CIVITAS PROIECTARE SRL – 10.231.637,6 lei
Asocierea SC BIOMIAL SRL + SC SMARTBAU CONSTRUCT + SERENA SA – 8.909.783,08 lei
Asocierea SC COLDEA CONSTRUCTII + SC DICO ȚIGANAS SRL – 8.082.577,10 lei
Asocierea NAPOCA SA + SC PLANWERK SRL – 8.689.270,05 lei
Lucrarile au demarat in luna februarie 2015, dupa predarea amplasamentului si organizarea de santier, insa la mijlocul anului 2016 intre beneficiar (UAT Floresti) si constructor au intervenit discutii aprinse privind stadiul constructiei (n.red. in luna mai lucrarile nu ajunsesera pana la primul nivel).
Primarul Horia Sulea si consilierii locali i-au solicitat patronului SC Coldea Constructii explicatii in cadrul unei sedinte de C.L., schimbul de replici fiind dure si pe alocuri impertinente din partea castigatorului licitatiei, care nu si-a asumat nicio secunda intarzierile de construire a scolii.
Amenintat cu sanctiuni conform contractului incheiat – Termenul de Finalizare luna Octombrie 2017 – patronul a “apasat’ timid pe pedala de acceleratie, iar in acest an, din informatiile pe care le detinem si obtinute la fata locului de la muncitorii aflati pe santier, a subcontractat lucrarea si… bine a facut.
Acum, noua Scoala/Liceu a prins inaltime, calitate si in maximum doua saptamani si culoare, motiv de bucurie pentru administratia locala, care este optimista in privinta onorarii termenului de finalizare.
In cursul zilei de ieri, luni 24 iulie, primarul Horia Sulea si unul dintre inspectorii din cadrul Biroului de Investitii au descins pe santier.
“Lucrarile la noua scoala se apropie de finalizare si imi place ce vad. Am fost nevoiti sa ridicam tonul si sa facem apel la clauzele contractuale pentru ca termenul de finalizare sa fie respectat, insa acum trecutul e trecut si doar prezentul, dar mai ales viitorul conteaza. Noua scoala-liceu va avea 42 de sali de clasa, 4 laboratoare, sala de conferinte si doua terenuri de sport. Am vorbit cu muncitorii de pe santier si acestia mi-au dat asigurari ca in maximum doua luni si jumatate constructia va fi finalizata in intregime.
Dorinta mea este ca in aceasta cladire sa existe toate ciclurile educationale: primar, gimnazial, liceal. Deoarece invatamantul teoretic este bine acoperit de colegiile teoretice din municipiu, intentia mea este de a propune conducerii ISJ Cluj dezvoltarea invatamantului tehnic (clasele IX-XII) si a invatamantului dual (scoala profesionala). Specializarile vor fi discutate cu ISJ Cluj, agenti economici, comunitatea locala, pentru a raspunde unei nevoi reale si asteptarilor familiilor din Floresti.
Peste aproximativ o luna, in imediata apropiere, la nici 300 de metri distanta de scoala, vor incepe lucrarile la cresa cu o capacitate de 200 de locuri, licitatia fiind castigata de SC Boemial, cea care a construit si gradinita de pe strada Ioan Rus, iar in acest interval de timp se vor da in folosinta si cele doua parcari din zona blocurilor ANL, una dintre acestea chiar in capatul cartierului.
In plus, strada Eroilor, capat ANL, va fi legata de strada Stejarului printr-un drum si aflat deocamdata la stadiul de macadam”, ne-a declarat primarul Horia Sulea.
P.S. Luna septembrie va aduce in Floresti una dintre cele mai mari investitii din Romania, nu doar din Transilvania. Numele investitorului si domeniul acestuia de activitate, inclusiv prin numarul mare de angajati, va produce multa invidie in lumea politico-economica, iar Florestiul se va desprinde incet-incet de sintagma de “dormitor al Clujului”.
C.S.
Pana acum arata bine, ar fi optim ca si in interior sa se lucreze bine si sa se foloseasca materiale de calitate. Nu am vrea ca in cativa ani sa vedem un tavan fals cazut sau chestii de genul…